Nässelfest..

Nu på våren är det verkligen dags att ge sig ut för att plocka små nya nässlor. I påskas var pappa och jag ute på landet på nässeljakt. Det blev en hel ICA kasse full med dessa små brännande blad. Nässlor är bäst att plocka på våren då de är som spädast och innehåller som mest vitaminer, bladen ska vara lila på undersidan. Av dessa blev det en underbart god nässelsoppa som är super enkel att göra.

Recept på nässelsoppa:

2 liter nässlor
1 liter vatten
2 st buljongtärningar
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde

Skölj och lägg nässlorna i en kastrull häll sedan på vattnet och låt koka i 15 minuter.
Häll av nässlorna, men SPARA vattnet från kokningen (det ska användas senare)
Krama ur nässlorna (när de svalnat) och hacka dem fint. Koka upp nässelvattnet på nytt och häll i buljontärningar.
Blanda mjölet med vattnet och sila i det i soppan så du ej får klumpar. Låt koka i 5 minuter.
Häll sedan i nässelhacket och grädden.
Smaka av med salt och peppar!
Servera soppan med ägg och ett grovt nybakat bröd med smör på.



Lycka till!/ Ebba
Kategori: Mat

Hemlisar...!

Åh igår fick jag äntligen berätta om min hemlis som jag hållit på med hela våren. jag har gått och lärt mig dreja hos en tjej. Privatlektioner är det bästa!! Igår fyllde mamma år och hon har inte vetat om något så hon fick ett spillkum som jag hade gjort. Skönt att få släppa på hemlisen. Tycker det är sjukt jobbigt att gå runt o vara tyst om något som jag tycker är sååå roligt som detta har varit..Här kommer lite bilder på blandade verk som jag gjort.



Glad Påsk / Ebba

Bakdag med Anna!

Igår var Anna hos mig och bakade, jättemysigt! Vi bakade bullar och gjorde musli, och en nougatkaka. Ugnene gick på högvarv och plåtarna bytte av varandra hela tiden. Både Anna och jag var helt svettiga och slut när vi pustade ut på balkongen när vi var klara. Resultatet blev två plåtar med musli och ca 80 bullar. Kanel och en med en ny fyllning, vanlij och mandelmassa - en riktig höjdare, saftiga som bara denn....



Ha en bra dag! / Ebba