Nässelfest..

Nu på våren är det verkligen dags att ge sig ut för att plocka små nya nässlor. I påskas var pappa och jag ute på landet på nässeljakt. Det blev en hel ICA kasse full med dessa små brännande blad. Nässlor är bäst att plocka på våren då de är som spädast och innehåller som mest vitaminer, bladen ska vara lila på undersidan. Av dessa blev det en underbart god nässelsoppa som är super enkel att göra.

Recept på nässelsoppa:

2 liter nässlor
1 liter vatten
2 st buljongtärningar
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde

Skölj och lägg nässlorna i en kastrull häll sedan på vattnet och låt koka i 15 minuter.
Häll av nässlorna, men SPARA vattnet från kokningen (det ska användas senare)
Krama ur nässlorna (när de svalnat) och hacka dem fint. Koka upp nässelvattnet på nytt och häll i buljontärningar.
Blanda mjölet med vattnet och sila i det i soppan så du ej får klumpar. Låt koka i 5 minuter.
Häll sedan i nässelhacket och grädden.
Smaka av med salt och peppar!
Servera soppan med ägg och ett grovt nybakat bröd med smör på.



Lycka till!/ Ebba
Kategori: Mat
Kommentera inlägget här: