Diamantini & Domeniconi

Jag kan inte annat än bli helt lycklig i kroppen när jag ser dessa helt fantastiska klockor från Diamantini & Domeniconi. Underbara, morderna klockor med klassiska detaljer. Tycker det är ett coolt sätt de har tolkat de gamla gökuren från förr i tiden. Stilfulla och praktiska på samma gång.















(bilder från http://diamantinidomeniconi.it)

Kram Ebba

På begäran...

Här Jullan kommer den kladdiga goda chokladkakan...

200 g smör
200 g blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att smörja och bröa en form(ca 20-22 cm i diameter), jag brukar använda kokosflingor
istället för ströbröd, tycker att det är mycket godare. Man kan även använda finhackade hasselnötter.
Smält smöret i en kastrull tag av från plattan och bryt ner chokladen, låt den smälta.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i smör och chokladblandningen i äggsmeten.
Rör ut bakpulvret i mjölet och vänd ner det i smeten.
Grädda ca 12 min i ugnen, kakan ska vara dallrig och kladdig när du tar ut den.

Om man vill kan man byta ut blockchoklad mot lite finare choklad (70% är gott). Kakan fungerar med både ljus och mörk blockchoklad!



LYCKA TILL, Kram Ebba

Knäckesticks

Goda små knäckebröd som passar utmärkt till glöggmingel, eller med lite stark ost på till ostkvällen.

2 1/2 dl mjölk
25 gram jäst
1 tsk salt
3 dl fint rågmjöl
3 dl vetemjöl special
1 dl pumpafrön

grovt rågmjöl till utbakningen

Värm mjölken till fingervarmt, smula jästen i en bunke och häll över mjölken rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt, mjöl och pumpafrön. Arbeta ihop degen och tag upp den på mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar, låt dem ligga och vila i ca 20 min med en bakduk över sig. Kavla ut bitarna till fyrkanter ca 20x20 cm. Vänd den under tiden du kavlar i grovt rågmjöl så att den inte fastnar i bakbordet. Skär varje kaka i ca 10 bitar/sticks. Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel eller brödnagg. Grädda i mitten utav ugnen i 200 grader ca 8-10 min. Låt dem svalna på galler.





Lycka till, Kram Ebba