På begäran...

Här Jullan kommer den kladdiga goda chokladkakan...

200 g smör
200 g blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att smörja och bröa en form(ca 20-22 cm i diameter), jag brukar använda kokosflingor
istället för ströbröd, tycker att det är mycket godare. Man kan även använda finhackade hasselnötter.
Smält smöret i en kastrull tag av från plattan och bryt ner chokladen, låt den smälta.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i smör och chokladblandningen i äggsmeten.
Rör ut bakpulvret i mjölet och vänd ner det i smeten.
Grädda ca 12 min i ugnen, kakan ska vara dallrig och kladdig när du tar ut den.

Om man vill kan man byta ut blockchoklad mot lite finare choklad (70% är gott). Kakan fungerar med både ljus och mörk blockchoklad!



LYCKA TILL, Kram Ebba
Julia:

Tack Ebba!

Kommentera inlägget här: