Chokladbollar med whisky

En barnkalaskaka är chokladbollar tycker jag, men de är ju väldigt goda. För att göra en lite mer vuxen variant har jag i en skvätt whisky, men det kan vara lika gott med cognac. Här kommer mitt recept:

200 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
5 msk kakao
1 tsk bourbon vanilla powder
1 msk whisky (eller cognac)
3 msk kallt vatten (eller kallt kaffe)

Blanda ihop alla ingredienserna och rulla dem till bollar. Rulla bollarna i pärlsocker och ställ de färdiga bollarna i kylen någon timma innan servering.



Lycka till Kram Ebba

Mimou - inspiration

Inspiration från Mimou, textilier och tapeter.















(bilder från http://mimou.se)

Kram Ebba

Chokladsnitt

Denna snittkaka är riktigt god med en mustiga chokladsmak.

200 gram smör (mjukt)
2 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vanilla powder
2 ägg

Uppvispat ägg och pärlsocker eller råströsocker till garnering.

Vispa socker och smör. Blanda i resten av ingredienserna. Rulla degen till långa korvar som du lägger plåtar med bakplåtspapper. Patta till dem lite med handen och sen med en gaffel (så att det blir ett gaffelmönster på längderna). Pensla med det uppvispade ägget och strö över pärlsocker eller råsocker. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 15 min. Låt kakorna svalna lite skär dem sedan på längden. Försvara kakorna torrt i en burk.





Lycka till, Kram Ebba