Knäckäppelkakor

Dessa små goda o söta äppelkakor med ett knäckigt täcke gjorde jag i helgen, de blev väldigt uppskattade. Med mycket äpple i och ett härligt täcke med knäckigkräm blir de helt ljuvliga.

ca 14 st

2-3 dl tärnade äpplen (skalade)
2 ägg
1 dl socker
6 msk smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2-1 tsk bourbon vanilla powder (eller 2 tsk vaniljsocker)
2 tsk bakpulver
6 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vanilla vitt och fluffigt.
Skala äpplena och tärna dem fint under tiden. Smält smöret och blanda de torra ingredienserna. Blanda i smör, mjölk och mjölblandningen i äggsmeten. Vänd ner äppelbitarna och fördela smeten i muffinsformar gärna i en muffinsplåt. Grädda i mitten utav ugnen ca 15 min. Blanda under tiden:

6 msk sirap
6 msk smör
ca 2 dl havregryn (beror på hur rinnign du vill att knäcken ska vara)

Lägg allt i en kastrull och låt det småputtra ca 5 min. Tag ut plåten och höj värmen till 250 grader. Fördela knäcken på kakorna och grädda i ca 5 min till så att knäcken lägger sig och får en fin gyllene färg.



Lycka till, Kram Ebbaa
Kommentera inlägget här: