Rustika baguetter

Underbar rustik baguett med fantastik smak och håligheter i brödet. Bröden blir sega och luftiga utav vetemjöl special och får en härlig skorpa av mjölken. Passar utmärkt på buffebordet eller till vintergrytan med en stark ost.
 
25 gram jäst
100 gram mjölk
500 gram kallt vatten
2 msk honung
280 gram siktat dinkel
500 gram vetemjöl special
1 msk salt
 
Blanda samman jästen med mjölk och vatten. Blanda i honung, dinkelsikt och vetemjöl. Låt maskinen arbeta i ca 12 min. Häll i saltet och arbeta ytterligare 2 min. Plasta in bunken och låt jäsa i upp till 5 timmar. Ju längre den jäser desto mer bubblor blir det. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Drag ut varje bit till en lång korv och tvinna ihop dem parvis till 2 baguetter. Sätt ugnen på högsta värmen och låt bröden vila tills ugnen är varm. Sätt in dem i nedre delen av ugnen, spraya in vatten och stäng lucan snabbt. Grädda på högsta värmen i 5 min sänk sedan till 175 grader och grädda ytterligare 25 min. Tag ut och låt bröden svalna på galler.
 
 
Lycka till, Kram Ebba
Kommentera inlägget här: