Gryta

Jag älskar min Le Creuset gryta som jag fick i julas. Helt underbar är den, till soppa, grytor eller bara steka saker i den. Den är superlätt att rengöra och det bränner aldrig fast i den. Dessutom är den ju riktigt fin att titta på, men om man inte vill lägga ut ca 2 000:- på en gryta har jag hittat ett fint alternativ på IKEA. Till utseendet är de väldigt lika men priset skiljer sig däremot. Denna kostar endast 379:-(Bild från IKEA)

Kram Ebba
Kategori: Mat

Dinkelformbröd med surdeg

Ett underbart formbröd som är lite grövre med massor utav smak. Kalljäs det gärna över natten så kommer smakerna fram ännu mer. Men det går även bra att jäsa ca 2 tim. Detta brödet åt vi med massor av räkor på riktigt gott.

2 dl surdeg utav råg
20 gram färsk jäst
5 dl 37 gradigt vatten
2 tsk honung
1-2 msk salt
ca 12 dl siktat dinkel
1 uppvispat ägg till pensling
sesamfrön

Blanda ut jästen med vatten och surdeg. Häll i honung och mjölet, arbeta degen på mellanväxel i ca 10 min. Häll i saltet och kör ytterligare 2 min. Täck degen med plastfolie och låt stå i kylen över natten, eller låt degen stå i rumstemperatur i ca 2 tim. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den till en rektangel och rulla ihop den till en korv. Lägg den med skarven nedåt i en bakplåtspappersklädd brödform. Pensla med det uppvispade ägget och strö över rikligt med sesamfrön. Låt brödet jäsa i ca 1 tim. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda brödet i mitten utav ugnen, spraya in vatten och sänk temperaturen till 200 grader. Låt brödet stå inne i ca 40 min. Tag ut brödet ur formen och låt det svalna på galler.

Lycka till, Kram Ebba

Garbo Interiors

Har hittat en helt underbar inredningbutik i Stockholm, vill åka nu på momangen upp dit och gå runt och titta o njuta utav allt fint. Vad man kan se på deras hemsida så verkar det vara stora delar som faller mig i smaken. De har inredning, möbler, detaljer och massor utav växter. Inte nog med att de har butiken så har de inredningshjälp och stylister för hemmet. Tänk vilket drömjobb. Här kommer massor utav inspiration från deras sida. Jag vill ha allt och lite till och jag vill att det ska bli sommar nu, så att jag kan få börja ta in färska blommor och plocka massa fina kvistar från äppelträd, plommonträd och fläder.(Bilder från Garbo Interiors)

Kram Ebba