Vintips

Vitt vin till kräftorna. Här är en av mina favoriter, ett torrt vitt vin som är fruktigt och friskr med andra ord perfekt till augusti/septmber skivorna fyllda med kräftor, västerbottenpajer och andra tillbehör.
 
Georg Breuer Riesling Sauvage (nr 5899), 109 kr.
Vitt vin från Tyskland, Rheingau
Detta är torrt, friskt fruktigt med smak av gröna äpplen, citrus, honung och mineraler.
 
Georg Breuer Riesling Sauvage
 
Kram Ebba

Mazariner

Pappas absoluta favoritkaka är mazariner. Mumsiga med en citronsyrlig glasyr på toppen och hemgjord mandelmassa. Kan inte bli bättre en regning sommardag.
 
ca 20 st
 
100 gram rumsvarmt smör
1/2 dl råströsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman samtliga ingredienser och tryck ut i aluminiumformar.
 
3 ägg
150 gram mandelmassa
75 gram rumsvarmt smör
 
Vispa äggen och blanda ner mandelmassa och smör. Rör ihop till en jämn smet. Fördela fyllingen i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
 
2 dl florsocker
2 msk citronsaft
skal från citron
 
Balnda samman florsocker med citronsaft och bred på mazarinerna. Garnera med lite rivet skal från 1 citron.
 
 
 Kram Ebba

BROWINE

 Mumsigaste brownien jag ätit. Kladdigaste, chokladigaste, krämigaste och absolut bästa!
 
200 gram smör
4 dl socker
3 dl kakao
1 tsk vanillia
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg
 
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör tillsammans med socker i en kastrull. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Häll smör och socker blandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Knäck ner ett ägg i taget, vispa tills smeten är blank och jämn. Häll smeten i en form med bakplåtspapper (ca 20x25 cm). Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna.
 
Glasyr
100 gram mörk choklad
50 gram vit choklad
4 msk kakao
1 1/2 dl florsocker
100 gram rumsvarmt smör
 
ca 25 gram hackad mör choklad
 
Smält choklad tillsammans med kakao i ett vattenbad. Blanda ner florsocker och smör. Blanda till en jämn smet. Bred över chokladkakan och strö över hackad mörk choklad.
 
 
 
Lycka till.