BROWINE

 Mumsigaste brownien jag ätit. Kladdigaste, chokladigaste, krämigaste och absolut bästa!
 
200 gram smör
4 dl socker
3 dl kakao
1 tsk vanillia
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg
 
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör tillsammans med socker i en kastrull. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Häll smör och socker blandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Knäck ner ett ägg i taget, vispa tills smeten är blank och jämn. Häll smeten i en form med bakplåtspapper (ca 20x25 cm). Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna.
 
Glasyr
100 gram mörk choklad
50 gram vit choklad
4 msk kakao
1 1/2 dl florsocker
100 gram rumsvarmt smör
 
ca 25 gram hackad mör choklad
 
Smält choklad tillsammans med kakao i ett vattenbad. Blanda ner florsocker och smör. Blanda till en jämn smet. Bred över chokladkakan och strö över hackad mörk choklad.
 
 
 
Lycka till.
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: