Gott Nytt År

Hoppas att ni får ett minst helt fantastiskt 2014!
 
Kram Ebba
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyårsbubbel

Bubbel är ett måste på nyår. Jag tycker man ska inleda kvällen med det bästa och finaste bubblet man köper och sedan vi tolvslaget kan man dricka ett enklare bubbel. Glöm inte att hälla upp i fina glas så känns allt mycket festligare. Min fem favoriter bland nyårsbubbel kommer här nedan.
 
Langlois Crémant de Loire Brut 119 kr, nr 7404.
 
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne 120 kr, nr 7725.
 
Rotari 2009 99 kr, nr 7567.
 
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut 109 kr, nr 7688.
 
Bollinger Rosé, 499 kr, nr 7755.
 
 
Kram Ebba

Aprikosfrallor

Saftiga lite grövre aprikosfrallor som smakar riktigt gott till soppan eller kvällsmackan. 
 
400 gram kallt vatten
20 gram jäst
2 msk honung
1/2 dl rapsolja
300 gram grahamsmjöl
400 gram vetemjöl special
ca 1 dl torkade aprikoser (förvällda)
2 msk flingsalt
 
Blanda vatten, jäst, honung och olja blanda ner mjölet och arbeta i assistent ca 10 minuter. Dela aprikoserna i lagom bitar ch blanda ner i degen tillsammans med saltet arbeta degen ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa i ca 5 timmar. Sätt ugen på högsta värmen och tag upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar och rulla ihop till frallor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, sänk värmen till 225 grader i ca 15 min.
 
Kram Ebba