Mozartkulor
Bästa julgodiset tycker jag. Mozartkulor är så himla gott, lite pilliga att göra men väl värt när de är klara.
Nougat 1 pkt
hemgjord mandelmassa (se recept nedan), eller köpt färdig
Hasselnötter ca 30 st
150 gram mörk 70% choklad (eller annan valfri choklad)
Mandelmassa
200 gram mandel
150 gram florsocker
1 äggvita
(ev lite riven bittermandel)
Skålla och skala mandeln. Mal den fint i en kvarn, blanda sedan med florsocker och rör i en äggvita. Det är lättast att blanda med händerna så knåda ihop allt till en massa.
hemgjord mandelmassa (se recept nedan), eller köpt färdig
Hasselnötter ca 30 st
150 gram mörk 70% choklad (eller annan valfri choklad)
Mandelmassa
200 gram mandel
150 gram florsocker
1 äggvita
(ev lite riven bittermandel)
Skålla och skala mandeln. Mal den fint i en kvarn, blanda sedan med florsocker och rör i en äggvita. Det är lättast att blanda med händerna så knåda ihop allt till en massa.
Dela nougaten i bitar klä in en nöt i nougat och sedan mandelmassa. Smält chokladen i vattenbad och doppa kulorna i chokladen. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och ställ in dem i kylen direkt. Låt dem stela och lägg dem sedan i burkar, förvara dem i kylen.
Kram Ebba