Russinfrallor

Dessa frallor är fantastiskt goda till soppa eller till kvällsmaten med ost på. Väldigt smidiga att göra. Smakerna med brödkryddor tillsammans med russinen gör sig verkligen ihop.
 
50 gram jäst
3 dl vatten
1/2 dl sirap
40 gram smör
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
8 dl rågsikt
1 dl russin

Värm vattnet till fingertemperatur, smula jästen i en bunke häll vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Häll i sirap, olja, salt, brödkryddor. Arbeta in mjölet så att det blir en slät deg. Arbeta sist in russinen låt degen jäsa i 60 min. Tag upp degen och drag ut den till en avlång korv, dela den i 12 bitar doppa ändarna i mjöl och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 40 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda frallorna i ca 10 min i mitten utav ugnen. Låt dem sedan svalna på galler under bakduk.
 
 
Kram Ebba
Kommentera inlägget här: