Hortensia

Hortensia kan vara en av de vackraste blommor jag vet, så stor och fluffig med vita små blommor som trängs ihop till en stor boll. Vittvittvitt som blandas ihop med ljusgröna blad ger mig de bästa vårkänslorna just nu. Hortensian kan vara lite knepig och upplevas som en svår och knepig blomma. De vill helst ha vatten varje dag, inte ovafrån utan gärna få stå på ett fat och dra till sig vattnet. Ställ dem ljust i ett fönster mer antinge förmiddagssol eller eftermiddagssol. Ta man hand om dem väl kan man ha dem länge och till sommaren även ställa ut dem på balkongen eller verandan.
 
 
Kram Ebba

Pumpafrallor

Smakrika,saftiga frallor med pumpafrön som ger en nötig känsla och ett gott tuggmotstånd. De passar perfekt till en god mustig gryta eller en fisksoppa, bäst är dom helt nybakade med smör och ost på.
 
400 gram kallt vatten (4 dl)
25 gram jäst
1 msk honung
2 msk olivolja
100 gram grovt rågmjöl
500 gram vetemjöl special
2 tsk salt
1 dl pumpafrön + pumpafrön till utbakningen

Blanda alla ingredienserna förutom salt och pumpafrön, arbeta degen i ca 15 minuter.
Tillsätt salt och pumpafrön de sista 2 minuterna. Låt jäsa i minst 5 timmar, gärna längre.
Sätt ugnen på 225 grader, varmluft eller 250 grader vanlig ugn.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela degen i två delar och dra ut dem till längder och dela vardera längt i sex bitar. Fördela bullarna på bakplåtsklädda plåtar och låt dem vila tills ugnen är varm. Pensla dem med vatten och strö på pumpafrön. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
 
 
Lycka till.

Kryddigt

Färska kryddor i köket och nya krukor från Olgas Hus. Helt fantastiska i betong, stilrena och enkla. Jag älskar de raka kanterna och den grå färgen som möter de mjuka kryddorna. Doften som sprider sig i köket och den underbara känslan av att kunna klippa av kvistar för att ha i maten eller till garnering.
 
 
Kram Ebba