Pumpafrallor

Smakrika,saftiga frallor med pumpafrön som ger en nötig känsla och ett gott tuggmotstånd. De passar perfekt till en god mustig gryta eller en fisksoppa, bäst är dom helt nybakade med smör och ost på.
 
400 gram kallt vatten (4 dl)
25 gram jäst
1 msk honung
2 msk olivolja
100 gram grovt rågmjöl
500 gram vetemjöl special
2 tsk salt
1 dl pumpafrön + pumpafrön till utbakningen

Blanda alla ingredienserna förutom salt och pumpafrön, arbeta degen i ca 15 minuter.
Tillsätt salt och pumpafrön de sista 2 minuterna. Låt jäsa i minst 5 timmar, gärna längre.
Sätt ugnen på 225 grader, varmluft eller 250 grader vanlig ugn.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela degen i två delar och dra ut dem till längder och dela vardera längt i sex bitar. Fördela bullarna på bakplåtsklädda plåtar och låt dem vila tills ugnen är varm. Pensla dem med vatten och strö på pumpafrön. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
 
 
Lycka till.
Kommentera inlägget här: