Rabarberkaka

De sista rabarberna är på upphällning och vad passar inte som bäst till förmiddagsfikat i solen på bryggan. En rabarberkaka! Kakan är som många kakor är på landet, man tager vad man haver.
 
2 ägg
2 dl strösocker
175 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1/2 dl mjölk
 
Smör och kokosflingor att smörja formen med.
 
Fyllning
5 rabarberstänger i bitar
2 msk strösocker
1 msk vetemjöl
Kokosflingor och hackad mandel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ihop med äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Blanda sist ner mjölken och häll smeten i den smorda formen. Vänd runt rabarberna i strösocker och vetemjöl. Fördela rabarber i formen och strö över hackade nötter och kokosflingor. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med vaniljsås.
 
 
Kram Ebba
 
 
Kommentera inlägget här: