Focaccia

 Focaccia kan var ett av de enklaste och godaste bröden man kan göra. Passar lika bra som förrätt som till soppan. Vad man smaksätter med är helt upp till var och en, peta ner det ni tycker allra bäst om, prova er fram. I detta brödet har jag oliver och rosmarin.
 
25 g jäst
3 dl kallt vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
7 dl vetemjöl special
1 msk flingsalt

Smaksättning
Rosmarinkvistar
Ekologiska urkärnade kalamataoliver
Flingsalt
 
Blanda samman jäst och vatten, Blanda ner olivolja honung och mjölet. Arbeta degen i ca 10 min blanda ner saltet och arbeta ytterligare 2 min. Plasta in degen och låt vila i ca 4-6 tim. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en plåt med olivolja och vänd ner degen i plåten. tryck ut degen i plåten och sätt fingrarna i degen så att det blir massa små hål. Ringla olivolja över och tryck i oliver. Repa rosmarin och fördela över brödet, Strö sist över flingsalt. Grädda i ugnen ca 20 min. Tag ut oc låt svalna lite på galler. Servera brödet ljummet.
 
 
Kram Ebba

Raw chokladkaka

Åh vilken dröm som dessutom är nyttig. Det kan inte bli bättre. Chokladig, kladdig och nötig.
 
4 1/2 dl nötter (hasselnötter, mandel, valnötter)
2 1/2 dl daldar (färska urkärnade)
4 msk kokosolja
4 msk raw kakao
1 nypa havssalt
 
Mixa samman allt och bred ut i en rund springform.
 
4 1/2 dl blötlagda cachewnötter (blötlaga minst 4 tim)
2 1/2 dl raw kakao
2 1/4 dl vatten
Drygt 1 dl agave sirap
1 tsk bourbon vanilia
1/4 tsk havssalt
 
Mixa samman samtliga ingredienser och bred ut smeten på nöt/daddelsmeten i formen. Lägg i frysen och låt stå minst 4 tim. Tag fram ca 20 min innan servering. Servera tillsammans med frysta blåbär och hallon.
 
 
Kram Ebba
 
 

Ansiktslyft

Inte för mig utan för hallen. Ombytlig som jag är måste det ske förändringar stora som små i hemmet. Senaste projektet var hallen. Nya skåp som blir rikitgt bra förvaring för småsaker, nycklar och skor. Älskar även den helt fantastiska rosa pionen som jag fick när jag fyllde år.
 
 
Kram Ebba