Rabarberkaka

 Himelsk god rabarberkaka på de första goda späda rabarberna. Grejen med denna kakan är att alla ingredienserna har samma vikt. Man måste ha tillgång till en hushållsvåg. Väg äggen först och ta sen lika stor vikt av resterande ingredienserna.
 
250 gram ägg
250 gram rumsvarmt smör
250 gram strösocker
250 gram vetemjö
250 gram rabarber, skuret i ca 5 cm långa stavar
 
Florsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Väg äggen och använd samma vikt av resterande ingredienser. Blanda samman smör och socker, vispa ner ett ägg i taget. Sikta ner vetemjöl och blanda väl. Bred ut smeten i e form med bakplåtspapper. ca 24 cm. Tryck ner rabarberstavarna i tre rader och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Pudra kakan med florsokcer innan servering. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.
 
 
Lycka till!
Kommentera inlägget här: