Vintips

Vintips idag som kommer från USA. Riktigt gott vin som jag fått tips om från en på jobbet. Passar till lamm och kötträtter men även ett vin som är gott att dricka till smakrika lakgrade ostar.
 
McManis Petite Sirah (6520)
USA, Kalifornien
Rött vin som är smakrigt och med mycket fruktighet inslag av björnbär, blåbär, vanilj och örter.
McManis Petite Sirah
Kram Ebba

Inspiration

Älskar att inspireras och hitta tips och idéer på nätet. Denna lägenheten finns på Alvhem Mäkleri. Kakelugn  har alltid varit en dröm för mig i ett hus skulle jag kunna tänka mig minst en kakelugn i varje rum.
 
Kram Ebba

Lussekatter

Underbara lussekatter som är riktigt saftiga och goda. Ägget i smeten gör degen ännu mer saftig.
 
200 gram smör rumsvarmt
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
1,5-1,6 l vetemjöl special
2 påsar saffran (eller 1 om man inte vill ha så mkt smak)
 
1 ägg uppvispat ägg till pensla bullarna
russin

Värm mjölken fingervarm och lägg i smöret i bitar. Låt det smälta lite. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen, rör så att jästen löser sig. Ha i ett ägg, salt, socker, saffran vispa runt lite och ha i mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäs ai ca 1 tim. Dela degen i ca 48 bitar och rulla ut degbitarna till smala "korvar" rulla sedan in ändarna från varsitt håll. Tryck i två russin i varje bulle. Låt bullarna jäsa på plåten i ca 40 min. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dem i mitten utav ugnen ca 8-10 min.
 
Kram Ebba