Almost raw

En helt underbart god nästan raw chokladkaka. Lite nyttigare, lite godare - kan det bli bättre? 
 
150 gram sötmandel
15 färska dadlar
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver, bourbon
1 dl kokosflakes
3 msk kakao, raw
1 nypa flingsalt
 
100 gram ekologisk 70% choklad
kokoaflakes
 
Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna i 10 min. Tag ur ugnen och låt svalna. Kärna ut dadlarna och mixa med kokosolja, kakao, kokosflakes, salt och vaniljpulver, det ska bli en ganska slät smet och kladdig. Grovhacka nötterna och tillsätt dem i smeten. Tryck ut nöt-och dadelblandingen i en form. Smält chokladden över ett vattenbad. Bred över den smälta chokladen över kakan. Garnera med kokosflakes. Ställ in kakan i frysen så att den stelnar, skär upp i bitar och njut! Förvara kakan i frysen och plocka fram när ni blir sugna.
 
 
 
Kram Ebba
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: