Kladdkaka

Kladdig chokladkaka med jordnötter och vit choklad. Perfekta fikat nu i vinterkylan.
 
300 gram smör
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl kakao
100 gram hackad mörk choklad
 
1 dl jordnötter
100 gram vit choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ,ca 22 centimeter i diameter, med kokosflingor. Smält smöret och låt det svalna svalna lite. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Vispa ner smör och mjöl i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Häll smeten i formen. Strö över jordnötter och hackad vit choklad. Grädda i nedre delan av ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
 
 
 
Kram Ebba
Kommentera inlägget här: