Klassiska sirapskakor
100 gram mujkt smör
1 dl råströsocker
2 msk sirap
2-3 tsk bourbon vanilla powder (eller 2 msk vanillin socker)
1 dl råströsocker
2 msk sirap
2-3 tsk bourbon vanilla powder (eller 2 msk vanillin socker)
1 tsk mald ingefära
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rör smör, socker och sirap vitt och poröst. Blanda i resten av ingredienserna. Rulla degen till två längder och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper platta till dem lätt med fingrarna och sedan med en gaffel. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 12 min. Tag ut plåtarna och låt kakorna svala något skär dem sedan på snedden, låt kakorna svalna helt på plåtarna, då blir de sega och goda.
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rör smör, socker och sirap vitt och poröst. Blanda i resten av ingredienserna. Rulla degen till två längder och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper platta till dem lätt med fingrarna och sedan med en gaffel. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 12 min. Tag ut plåtarna och låt kakorna svala något skär dem sedan på snedden, låt kakorna svalna helt på plåtarna, då blir de sega och goda.
Lycka till, Kram Ebba