Ljus dinkellimpa

Ljust bröd med dinkelsikt och rågsikt. Stort hälrig limpa till festen eller buffébordet.
 
25 gram jäst
400 gram kallt vatten
50 gram rapsolja
80 gram brödsirap
350 gram rågsikt
200 gram dinkelsikt
2 smk salt
 
Lös jästen i vattnet och blanda ner de övriga ingredienserna. Arbeta degen i assistent ca 10 minuter. Blanda sedan ner saltet och kör ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa i 5 timmar. Sätt ugnen på högsta värmen och själp upp degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till en stor limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan degen vila tills ugnen är varm. Snitta brödet på ovansidan och sätt in i nedre delev av ugnen, spraya in vatten. Grädda i ca 5 minuter sänk sedan värmen till 175 grader och grädda ytterigare 35-40 minuter.
 
 Lycka till, Kram Ebba
 
Kommentera inlägget här: