Vaniljkringlor

Underbara vaniljkringlor med ett lätt pudertäcke av socker, vanilj och florsocker.
 
100 gram smör
500 gram vetemjöl
1/2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm hjorthornsalt
1 krm salt
1 ägg
25 gram jäst
2 dl mjölk
 
25 gram smör
1 tsk bourbon vanillia
1/2 dl råströsocker
2 msk florsocker
 
Värm mjölken till 37 grader och blanda samman de övriga ingredienserna i en assistent. Blanda ner mjölken och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 18 bitar (ca 50 gram/kringla). Rulla ut varje bit och forma till en kringla. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda dem i mitten utav ugnen ca 8 minuter, eller tills de är gyllene. Låt svalna unde rbakduk på ett galler. Smält smöret och doppa kringlorna först i smör och doppa sedan i socker blandat med vanillia. Garnera med pudrat florsocker.
 
 
 
Kram Ebba
 
Kommentera inlägget här: