Rabarberkaka

Denna är fantastsikt saftig och god till förtsa trädgårdsfikat i solen. Njut utav de allra första rabarberna i en mumsig kaka. 
 
2 ägg
2 dl strösocker
175 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ourbon vanillia
1/2 dl mjölk
smr och kokos till formen
 
5 rabarber
2 msk råsocker
2 msk potatismjöl
Pärlsocker
kokosflakes alt flagad mandel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Smält smöret och vänd ner det i äggsmeten. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form (med kokos). Skala rabarber och skär i lagsom stora bitar vänd ihop med socker och potatismjöl. Strö rabarberblandningen över smeten i formen och strö sist på pärlsocker och kokosflakes. Grädda kakan i nedre delen utav ugnen ca 30 minuter.
 
 
Lycka till!