Sirapssnitt med ingefära.
Kunde inte få nog utav ingefära, här är en variant av sirapsnitt med smak utav ingefära.
200 gram smujkt smör
1 3/4 dl råströsocker
2 msk sirap
2-3 tsk bourbon vanilla powder (eller 2 msk vanillin socker)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
Rör smör, socker och sirap vitt och poröst. Blanda i resten av ingredienserna. Rulla degen till två längder och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper (man kan även göra 4 mindre längder om man vill, men jag gillart stora), platta till dem lätt med fingrarna och sedan med en gaffel. Grädda i ugnen på 160 grader i ca 20-25 min om du gör två längder eller ca 12-15 om du gör små. tag ut plåtarna och låt kakorna svala något skär dem sedan på snedden, låt kakorna svalna helt på plåtarna.
Lycka till, Kram Ebba
200 gram smujkt smör
1 3/4 dl råströsocker
2 msk sirap
2-3 tsk bourbon vanilla powder (eller 2 msk vanillin socker)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
Rör smör, socker och sirap vitt och poröst. Blanda i resten av ingredienserna. Rulla degen till två längder och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper (man kan även göra 4 mindre längder om man vill, men jag gillart stora), platta till dem lätt med fingrarna och sedan med en gaffel. Grädda i ugnen på 160 grader i ca 20-25 min om du gör två längder eller ca 12-15 om du gör små. tag ut plåtarna och låt kakorna svala något skär dem sedan på snedden, låt kakorna svalna helt på plåtarna.
Lycka till, Kram Ebba