Vaniljhorn
Vaniljhorn är min mammas abosluta favorit småkaka. Naturell men söt, liten men naggande god. Jag förknippar denna kaka med julen, men egentligen är det nog ingen speciell julkaka. Det är inte många ingredienser i dem och de går ganska snabbt att göra när man fått upp rullningen.
5-6 dl vetemjöl
200 gram margarin
2 msk vanillasocker
Garnering:
strösocker
Blanda samman mjöl,smör och vanillasocker, arbeta ihop till en smidig deg. Låt den sedan vila en stund i kylen. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn). Dela degen i ca 40-46 bitar. Rulla ut bitarna till rullar ca 8 cm långa, de ska vara lite tjockare i mitten, böj dem sedan så de ser ut som ett horn. Grädda dem i ca 15 min. Vänd dem i strösocker medans de är varma.




Lycka till, Kram Ebba
5-6 dl vetemjöl
200 gram margarin
2 msk vanillasocker
Garnering:
strösocker
Blanda samman mjöl,smör och vanillasocker, arbeta ihop till en smidig deg. Låt den sedan vila en stund i kylen. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn). Dela degen i ca 40-46 bitar. Rulla ut bitarna till rullar ca 8 cm långa, de ska vara lite tjockare i mitten, böj dem sedan så de ser ut som ett horn. Grädda dem i ca 15 min. Vänd dem i strösocker medans de är varma.




Lycka till, Kram Ebba