Super snabba russinfrallor
Dessa frallor med russin i är en favorit här hemma. Dessutom är de enkla att göra och går väldigt fort. Saftiga och smaktika med russin, brödkryddor och sirap.
50 gram jäst
3 dl vatten
1/2 dl sirap
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
8 dl rågsikt
1 dl russin
Värm vattnet till fingertemperatur, smula jästen i en bunke häll vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Häll i sirap, olja, salt, brödkryddor. Arbeta in mjölet så att det blir en slät deg. Arbeta sist in russinen låt degen jäsa i 40 min. Tag upp degen och drag ut den till en avlång korv, dela den i 12 bitar doppa ändarna i mjöl och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 40 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda frallorna i ca 10 min i mitten utav ugnen. Låt dem sedan svalna på galler under bakduk.



Lycka till, Kram Ebba
50 gram jäst
3 dl vatten
1/2 dl sirap
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
8 dl rågsikt
1 dl russin
Värm vattnet till fingertemperatur, smula jästen i en bunke häll vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Häll i sirap, olja, salt, brödkryddor. Arbeta in mjölet så att det blir en slät deg. Arbeta sist in russinen låt degen jäsa i 40 min. Tag upp degen och drag ut den till en avlång korv, dela den i 12 bitar doppa ändarna i mjöl och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 40 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda frallorna i ca 10 min i mitten utav ugnen. Låt dem sedan svalna på galler under bakduk.



Lycka till, Kram Ebba