Rabarbersemifreddo
Semifreddo är supergott tycker jag, dessutom med en syrlig rabarberkompott i kan det inte bli bättre. Perfekt avslutning på sommarmiddagen.
Rabarber kompott:
1,2 kg rabarber i bitar
1,5 dl vatten
2 dl strösocker
2 vaniljstänger
Dela vaniljstången och koka upp vatten, vaniljstång, socker och rabarber. Låt allt koka i ca 30 min till en simmig konsistens, rabarberna ska vara sönderkokta. Låt kompotten svalna helt i kylskåp och tag ur vaniljstängerna.
4 st ekologiska ägg
3 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt
Vispa äggulorna i en ren torr bunke till ett vitt fluff. Tvätta sedan visparna och torka dem väl, vispa sedan äggvitan till ett hårt skum. Vispa vispgrädde och blanda i yoghurten. Blanda i 5-8 dl rabarberkompott med de uppvispade äggulorna. Rör ihop det med yoghurt och vispgräddeblandningen. Vänd sist ner den uppvispade äggvitan och blanda försiktigt det behöver inte vara helt blandat. Häll blandingen i en form och frys i ca 4 tim. Den ska inte vara helt fryst.

Lycka till, Kram Ebba