Skrädmjölskaka
Denna kakan är bakad på skrädmjöl och får en syrlig smak utav kardemumman.
5 dl skrädmjöl
200 gram smör
3 ägg
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemummakärnor, stötta
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda skrädmjöl, socker, bakpulver och den stötta kardemumman i en bunke. Rör ner mjölblandningen och vattnet växelvis i ägg och sockersmeten. Blanda till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och bröad kakform. Grädda i nedre delen utav ugnen på 175 grader, i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan du serverar den.

Lycka till, Kram Ebba
5 dl skrädmjöl
200 gram smör
3 ägg
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemummakärnor, stötta
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda skrädmjöl, socker, bakpulver och den stötta kardemumman i en bunke. Rör ner mjölblandningen och vattnet växelvis i ägg och sockersmeten. Blanda till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och bröad kakform. Grädda i nedre delen utav ugnen på 175 grader, i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan du serverar den.

Lycka till, Kram Ebba