Vit och mörk chokladmousse med mango och passionsfrukt
I lördags gjorde jag vit och mörk chokladmousse när Simon och Bella var här. Riktigt gott och enkelt att göra. Vill man kan man bara göra mörk eller vit om man inte orkar göra både och.
Mörk chokladmousse:
120 gram mörk choklad (gärna fin 70%)
1 msk råströsocker
1/2 dl turkisk yoghurt
2 ägg
1 msk råströsocker
1/2 dl turkisk yoghurt
2 ägg
Smält chokladen över ett vattenbad, blanda den med socker och yoghurt. Dela på ägggula och äggvita, rör ner äggulorna i chokladsmeten. Vispa upp äggvitorna till ett skum det ska inte vispas för hårt. Rör ner skummet i chokladmseten. Fördela det i glas och ställ in i kylen ca 1 tim.
Vit chokladmousse:
3 dl vispgrädde
225 g vit choklad
2 st ägg
1.5 dl kesella
Vispa grädden Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa upp äggen och vispa ner det i den smälta chokladen. Rör ner kesella och den vispade grädden. Blanda väl och fyll på smeten ovanpå den mörka chokladmoussen. Ställ i kylen och låt stå nån timma innan servering.
Mango och passionsfruktsås:
1 pkt fryst mango
2 passionsfrukter
Saft utav en citron
Mixa mango och passionsfrukt med citronsaften till en slät sås. Häll sedan ovanpå den vita chokladmoussen i glasen och servera.

Lycka till, Kram Ebba
Vit chokladmousse:
3 dl vispgrädde
225 g vit choklad
2 st ägg
1.5 dl kesella
Vispa grädden Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa upp äggen och vispa ner det i den smälta chokladen. Rör ner kesella och den vispade grädden. Blanda väl och fyll på smeten ovanpå den mörka chokladmoussen. Ställ i kylen och låt stå nån timma innan servering.
Mango och passionsfruktsås:
1 pkt fryst mango
2 passionsfrukter
Saft utav en citron
Mixa mango och passionsfrukt med citronsaften till en slät sås. Häll sedan ovanpå den vita chokladmoussen i glasen och servera.

Lycka till, Kram Ebba