Ingefärskokta päron

Inkokta päron med vanilj och ingefära. En fräsch, syrlig smak som blir fantastsikt gott tillsammans med hemgjord vaniljglass.
 
Ca 10 cm ingefära
2 vaniljstänger
1 l vatten
5 dl kokossocker (alt vanligt socker)
Saft från 2 citroner
14 fatsa päron
 
Skala och skiva ingefäran tunnt koka upp tillsammans med delad vaniljstång, socker, vatten och citronsaft. Skala päronen och lägg ner i lagen. Låt koka i ca 30 min, känn på dem med en sticka så att de är mjuka rakt igenom. Tag upp päronen och lägg i rena glasburkar slå sedan på lagen och sätt på locket. Låt svalna i svalt. Servera tillsammans med vaniljglass eller lättvispad grädde.
 
 
 
Kram Ebba
Emilie:

Hej Ebba!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Svar: Hej Emilie, Tack för att ni har uppmärksammat min blogg och att ni gillar mina recept.
Jag ska absolut gå in på hittareceptså att ni kan länka min blogg.

Tack så mycket! :)
ebba

Kommentera inlägget här: