Sirapssnitt med ingefära.

Kunde inte få nog utav ingefära, här är en variant av sirapsnitt med smak utav ingefära.

200 gram smujkt smör
1 3/4 dl råströsocker
2 msk sirap
2-3 tsk bourbon vanilla powder (eller 2 msk vanillin socker)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära

Rör smör, socker och sirap vitt och poröst. Blanda i resten av ingredienserna. Rulla degen till två längder och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper (man kan även göra 4 mindre längder om man vill, men jag gillart stora), platta till dem lätt med fingrarna och sedan med en gaffel.  Grädda i ugnen på 160 grader i ca 20-25 min om du gör två längder eller ca 12-15 om du gör små. tag ut plåtarna och låt kakorna svala något skär dem sedan på snedden, låt kakorna svalna helt på plåtarna.Lycka till, Kram Ebba

Klädhängaren "BABE"

En riktigt klassisk klädhängare är denna som heter Babe, designad av Anna Kraitz för Källemo. Ritkigt fin, finns i olika färger och olika färg på läderremmarna (svart eller brunt). Jag gillar den vita klädhängaren med bruna remmar. De kostar ca 15 000:- och går att köpa på b la Svenssons i Lammhult. Tycker att denna hängare skulle passa riktigt bra hemma hos oss, önska kostar ju inget :)(Bilder lånade från www.svenssons.se)

Kram Ebba

Kortpyssel

Satt i helgen och fick ett pyssel infall. Det fick bli lite kort av olika slag. Jag gillar verkligen att göra saker, att göra egna kort är verkligen kul, både för den som får det och det är roligt att ge nått man gjort själv. Här är lite bilder på några av de som jag gjorde. Min favorit är den med ugglan på tror jag.

Kram Ebba