Inspiration

Ljust och härligt hem från Alvhem Mäkleri. Älskar sovrummet med den ljusa sängen och gröna växter. Vardagsrummets alla gråa och beige nyanser ihop med olika träslag.
 
Bilder från Alvhem Mäkleri
 
Kram Ebba

Vaniljkringlor

Underbara vaniljkringlor med ett lätt pudertäcke av socker, vanilj och florsocker.
 
100 gram smör
500 gram vetemjöl
1/2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm hjorthornsalt
1 krm salt
1 ägg
25 gram jäst
2 dl mjölk
 
25 gram smör
1 tsk bourbon vanillia
1/2 dl råströsocker
2 msk florsocker
 
Värm mjölken till 37 grader och blanda samman de övriga ingredienserna i en assistent. Blanda ner mjölken och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 18 bitar (ca 50 gram/kringla). Rulla ut varje bit och forma till en kringla. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda dem i mitten utav ugnen ca 8 minuter, eller tills de är gyllene. Låt svalna unde rbakduk på ett galler. Smält smöret och doppa kringlorna först i smör och doppa sedan i socker blandat med vanillia. Garnera med pudrat florsocker.
 
 
 
Kram Ebba
 

Matbröd

Härligt goda limpor med mycket smak. Dessa passar perfekt till soppor med en skiva ost på.
 
25 gram jäst
400 gram kallt vatten
3 msk olja
3 msk honung
2 tsk fänkålsfrön
130 gram grovt rågmjöl
450 gram vetemjöl
2 msk flingsalt
 
lös jästen i vattnet och blanda sedan samman alla ingredienserna utom saltet i en assistent och arbeta degen i ca 12 minuter. Blanda sedan i saltet och kör ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa inplastat i rumstemperatur 3-6 timmar. Sätt ugnen på högsta värmen. Tag sedan upp degen och dela i två bitar. Forma till 2 st limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila tills ugnen är varm sätt in plåten i nedre delen utav ugnen och spraya in vatten. Grädda i 5 minuter sänk sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare 25 minuter. 
 
 
Lycka Till!