Kalle Trygg

I Trensum utanför Karlshamn hittar ni denna mysiga butik som Kalle trygg har. Han säljer byggnadsvård, antika ting och mycket mer. Helt underbart att botanisera bland alla gamla saker och man får riktigt mycket inspiration. Mitt inköp för denna gång bestod i ett bakplåtsställ, riktigt bra! Har ni vägarna förbi Karlshamn är denna butik ett måste!

Trevlig Valborg, Kram Ebba

Chokladlängtan!

Till mammas födelsedagsfirande gjorde jag denna chokladmoussen, helt fantastisk. Jag gjorde även en sats med mjölkchoklad istället för mörk choklad. Det blev med väldigt gott med min favorit är helt klart den med mörkare choklad. Den är riktigt smidig och enkel att göra, dubbla satsen om ni är fler än 4 (så att det garanterat räcker). Till moussen gjorde jag garnering utav vitchoklad och hallon. Härligt med de syrliga hallonen till den skarpa chokladsmaken.

Mörk chokladmousse:
120 gram mörk choklad (gärna fin 70%), går att bytas ut mot ljusare choklad
1 msk råströsocker
1/2 dl turkisk yoghurt
2 ägg

Hallon (frysta eller färska)

Smält chokladen över ett vattenbad, blanda den med socker och yoghurt. Dela på ägggula och äggvita, rör ner äggulorna i chokladsmeten. Vispa upp äggvitorna till ett skum det ska inte vispas för hårt. Rör ner skummet i chokladmseten. Fördela det i glas och ställ in i kylen ca 1 tim.

Lycka till, Kram Ebba
Kategori: Mat

Vintips

Vitt vin en härlig vårdag som denna. Solen skiner förhoppningsvis på er idag.

Stoneleigh Sauvignon Blanc (6311) passar bäst till fisk- skaldjursrätter men jag kan tänka mig att den är god till lättare kycklingrätter med och självklart till en vårig nässelsoppa.

Den har en god krispig och fräsch ton med smak utav krusbär, lime och nässlor. Vinet är torrt med en ungdomlig karaktär.  Priset ligger på 99:- helt klart värt det!!


Stoneleigh Sauvignon Blanc

Trevlig lördag, Kram Ebba