Rabarberkaka

Denna är fantastsikt saftig och god till förtsa trädgårdsfikat i solen. Njut utav de allra första rabarberna i en mumsig kaka. 
 
2 ägg
2 dl strösocker
175 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ourbon vanillia
1/2 dl mjölk
smr och kokos till formen
 
5 rabarber
2 msk råsocker
2 msk potatismjöl
Pärlsocker
kokosflakes alt flagad mandel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Smält smöret och vänd ner det i äggsmeten. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form (med kokos). Skala rabarber och skär i lagsom stora bitar vänd ihop med socker och potatismjöl. Strö rabarberblandningen över smeten i formen och strö sist på pärlsocker och kokosflakes. Grädda kakan i nedre delen utav ugnen ca 30 minuter.
 
 
Lycka till!
 

Bröllop

I sommar gifter sig jag och Tord. Glöm inte kika in på bröllopsbloggen för mer infomartion. Kyrkan vi ska gifta oss i är Järstorps kyrka strax utanför Jönköping och festen kommer att vara i centrala Jönköping. Tiden bara springer fram. Längtar massor till denna dagen och dela den med alla nära och kära =)
 
 
 
Kram Ebba

Vintips

Lördag och SOL. Jag älskar det. Helt underbart väder och det komemr bli en fantastsik dag.  Vitt vin som passar perfekt till kvällens grill, fisk såklart! Det passar säkert bra till lite ljusare kötträtter med.
 
Beauvignac Viognier (nr 2152)
Frankrike, Languedoc-Roussillon
Vitt vin som är friskt, torrt med en fruktig smak utav aprikos, päron, mango och mandarin. Kan inte bli bättre!
Beauvignac Viognier
 
Kram Ebba