Mozartkulor

En utav mina julfavoriter är mozartkulor. Här kommer receptet, lika bra att göra dubbelsats för de har en rykande åtgång. De är även prefekta att ge bort som en present, slå in dem i en fin ask eller lägg dem i en vacker glasburk med ett snöre/band runt.

Nougat 1 pkt
hemgjord mandelmassa (se recept nedan), eller köpt färdig
Hasselnötter ca 30 st
150 gram mörk 70% choklad (eller annan valfri choklad)

Mandelmassa:

200 gram mandel
150 gram florsocker
1 äggvita
(ev lite riven bittermandel)

Skålla och skala mandeln. Mal den fint i en kvarn, blanda sedan med florsocker och rör i en äggvita. Det är lättast att blanda med händerna så knåda ihop allt till en massa.









Mozartkulor:

Dela nougaten i bitar klä in en nöt i nougat och sedan mandelmassa. Smält chokladen i vattenbad och doppa kulorna i chokladen. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och ställ in dem i kylen direkt. Låt dem stela och lägg dem sedan i burkar, förvara dem i kylen.







Lycka till, Kram Ebba
Kommentera inlägget här: