Chokladlängtan!
Till mammas födelsedagsfirande gjorde jag denna chokladmoussen, helt fantastisk. Jag gjorde även en sats med mjölkchoklad istället för mörk choklad. Det blev med väldigt gott med min favorit är helt klart den med mörkare choklad. Den är riktigt smidig och enkel att göra, dubbla satsen om ni är fler än 4 (så att det garanterat räcker). Till moussen gjorde jag garnering utav vitchoklad och hallon. Härligt med de syrliga hallonen till den skarpa chokladsmaken.
Mörk chokladmousse:
Mörk chokladmousse:
120 gram mörk choklad (gärna fin 70%), går att bytas ut mot ljusare choklad
1 msk råströsocker
1/2 dl turkisk yoghurt
2 ägg
Hallon (frysta eller färska)
Smält chokladen över ett vattenbad, blanda den med socker och yoghurt. Dela på ägggula och äggvita, rör ner äggulorna i chokladsmeten. Vispa upp äggvitorna till ett skum det ska inte vispas för hårt. Rör ner skummet i chokladmseten. Fördela det i glas och ställ in i kylen ca 1 tim.1 msk råströsocker
1/2 dl turkisk yoghurt
2 ägg
Hallon (frysta eller färska)
Lycka till, Kram Ebba