Aprikosfrallor

Saftiga lite grövre aprikosfrallor som smakar riktigt gott till soppan eller kvällsmackan. 
 
400 gram kallt vatten
20 gram jäst
2 msk honung
1/2 dl rapsolja
300 gram grahamsmjöl
400 gram vetemjöl special
ca 1 dl torkade aprikoser (förvällda)
2 msk flingsalt
 
Blanda vatten, jäst, honung och olja blanda ner mjölet och arbeta i assistent ca 10 minuter. Dela aprikoserna i lagom bitar ch blanda ner i degen tillsammans med saltet arbeta degen ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa i ca 5 timmar. Sätt ugen på högsta värmen och tag upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar och rulla ihop till frallor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, sänk värmen till 225 grader i ca 15 min.
 
Kram Ebba
 
Kommentera inlägget här: