Jyttes Judebröd

Pappas favoriter som är en riktigt gammal klassiker. En liten torr julkaka med smak av kanel och nötter. Doppa i kaffet eller ät dne som den är.
 
5 dl vetemjöl
175 gram smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk hjorthornssalt

Topping:
1 äggvita att pensla med
3 msk socker
1 msk kanel
50 gram mandel (hackad)

Blanda smöret och mjölet. Tillsätt socker, ägget och hjorthornssaltet. Låt degen vila lite i kylen innan du använder den. Kavla sedan ut degen, använd lite vetemjöl om den fastnar. Kavla den ganska tunnt och ta ut runda kakor med ett runt mått eller ett glas. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispad äggvita och strö över en blandning utav socker, kanel och mandel. Grädda kakorna i mitten utav ugnen i 200 grader ca 10 min.
 
 
Kram Ebba
Kommentera inlägget här: