Mazariner med saffran

Supegoda och saftiga mazariner med smak av saffran och apelsin. Perfekta till julfikat med en kopp kaffe till. Apelsinskalet och saften i glasyren passar perfekt ihop med saffran som är i kakans fyllning.
 
100 gram rumsvarmt smör
1/2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman ingredienserna i en matberedare eller assistent. Dela degen i 18 bitar och klä mazarinformar med degen.
 
3 ägg
ca 150 gram mandelmassa (hemgjord eller köpt)
75 gram rumsvarmt smör
 
Riv mandelmassan. Vispa samman äggen och vispa ner riven mandelmassa. Vispa till en slät smet och vispa ner smöret. Vispa tills smeten är slät och fin. Fyll formarna med smeten och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. De ska vara gyllene när ni tra ut dem.
Låt kakorna svalna.
 
Blanda  samman 3 dl florsocker med 1-2 msk apelsinsaft. Lägg glasyren på kakorna och toppa med rivet apelsinskal. Ställ i kylen.
 
 
Kram Ebba
Kommentera inlägget här: