Pumpkin

Saftiga goda frallor som får jäsa över natten. Perfekt till söndagsfrukosten!
 
400 gram kallt vatten (4 dl)
25 gram jäst
1 msk honung
2 msk olivolja
100 gram grovt rågmjöl
500 gram vetemjöl special
2 tsk salt
1 dl pumpafrön + pumpafrön till utbakningen

Blanda alla ingredienserna förutom salt och pumpafrön, arbeta degen i ca 15 minuter.
Tillsätt salt och pumpafrön de sista 2 minuterna. Plasta in bunken och låt jäsa i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader, varmluft eller 250 grader vanlig ugn.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela degen i två delar och dra ut dem till längder och dela vardera längt i sex bitar. Fördela bullarna på bakplåtsklädda plåtar och låt dem vila tills ugnen är varm. Pensla dem med vatten och strö på pumpafrön. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
 
 
Kram Ebba
 
Kommentera inlägget här: