Ljust bröd med dinkelmjöl

Detta brödet blir bättre ju längre det får jäsa och passar bäst med bara smör på.
 
450 gram vatten
25 gram jäst
2 msk honung
1/2 dl olivolja
400 gram dinkelmjöl
300 gram vetemjöl special
2 msk flingsalt
 
Blanda samman vatten, jäst, honung, olja i en skål. Häll i mjölet och arbeta degen i en assistent ca 12 minuter, tillsätt saltet och arbeta ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa minst 4 timmar. Sätt ugnen på högsta värmen. Tag upp degen på mjölat bakbord och platta ut den. Rulla ihop till en avlång limpa och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa tills ugnen är varm. Snitta ytan och strö på flingsalt. Sätt in längstner i ugnen och spraya in vatten. Grädda 10 min och sänk sedan värmen till 175 grader grädda i ytterligare 20 min.
 
 
Kram Ebba
Kommentera inlägget här: