Russinfrallor

Mumsiga russinfrallor med rågsikt. Så hilma goda och saftiga till kvällsmat eller till soppan. Bäst lite varma med smör och ost på.
 
50 gram jäst
3 dl mjölk
1/2 dl mörksirap
40 gram smör
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
8 dl rågsikt
1 dl russin

Smält smöret och värm mjölken till fingertemperatur, smula jästen i en bunke häll vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Häll i sirap, olja, salt, brödkryddor. Arbeta in mjölet så att det blir en slät deg. Arbeta sist in russinen låt degen jäsa i 60 min. Tag upp degen och drag ut den till en avlång korv, dela den i 12 bitar doppa ändarna i mjöl och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 40 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda frallorna i ca 10 min i mitten utav ugnen. Låt dem sedan svalna på galler under bakduk.
 
Kram Ebba
Kommentera inlägget här: