Frukostfrallor

Dessa små goda frallor passar perfekt till frukosten. Att servera dem varma direkt från ugnen med smör, marmelad och ost på är allra bäst. De blir väldigt smakrika utav den långa jästiden.
 
25 gram jäst
300 gram mjölk
200 gram kallt vatten
2 msk rapsolja
750 gram vetemjöl
2 tsk salt
 
Ägg
Valmofrön
 
Smula jästen i en bunke och lös den tillsammans med vatten och mjölk. Tillsätt rapsoljan och mjölet. Arbeta degen kraftigt i ca 5 min. Låt degen vila i 30 min. Tillsätt salt och arbeta degen ytterligare 10 min. Täck bunken med plast och låt jäsa 4-5 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. lägg ut bakplåstpapper på plåtar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dra ut degen till en längd. Dela degen i 12 bitar. Forma små släta bullar av varje deg och fördela på plåtarna. Vänta tills degen ahr blivit varm. Vispa upp ägg och pensla bullarna med det och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt frallorna svalna på galler under bakduk. Dessa frallor går väldigt bra att frysa.
 
 
Lycka till.
Kommentera inlägget här: