Rågkakor

Saftiga och goda rågkakor med anis och fänkål. De är rikgit saftiga och passar perfekt helt nybakade med smör på. Servera till soppa eller som kvällsmacka.
 
50 gram jäst
25 gram smör
3 dl mjölk
3dl vatten
1/2 dl mörk brödsirap
1/2 dl rågsikt
2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl special
ca 8 dl dinkelsikt
1 tsk nystött anins
1 tsk nystött fänkål
1 tsk salt
 
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i vätskan låt den bli fingervarm. Häll vätskan över jästen och blanda tlls den löst sig. Blanda ner kryddor, sirap, salt och mjöl. Arbeta degen ca 10 min och låt sedan jäsa övertäckt i ca 40 min. Tag upp på mjölat bakbord och dela degen i 6 bitar. Kavla ut varje bit i en cirkel ca 20 cm i diameter. Lägg på bakplåt och nagga med en gaffel elelr brödnagg. Låt jäsa på övertäckta på plåten ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda bröden i ca 15 min.
 
 
Lycka till.
Kommentera inlägget här: