Kalljästa frallor

Underbart med doften utav nybakat bröd på morgonen. Degen till dessa frallor gör man på kvällen och bakar ut dem på morgonen - riktigt smidigt. 
 
500 gram kallt vatten
25 gram jäst
2 msk honung
3 msk olivolja
200 gram dinkelsikt
600 gram vetemjöl special
1 msk salt
 
Lös jästen i det kalla vattnet och blanda ner onung och olivolja. Arbeta in mjölet och abeta degen i ca 10 minuter. Häll i saltet och arbeta ytterligare  minuter. Täck bunken med platsfolie och ställ in i kylskåpet över natten. Tag ut degen på morgonen och forma ca 12 frallor. Vänd i vete mjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på högsta värmen och låt bröden jäsa tills ugnen är varm. Sätt in bröden i nedre delen utav ugnen och spray in vatten. Grädda i ca 12 minuter.
 
 
Lycka till.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: